Home News News 07/08 Mistrzostwa Polski we Slope Style Belinea

snowboard

Mistrzostwa Polski we Slope Style Belinea
czwartek, 13 marca 2008 15:37

MP Slope StyleW najbliższy weekend w Białce Tatrzańskiej oraz Cichem koło Chochołowa zostaną rozegrane Międzynarodowe Mistrzostwa Polski Belinea w snowboardzie. W piątek 14.03 i sobotę 15.03.do rywalizacji staną specjaliści snowboardowych konkurencji alpejskich - w Białce Tatrzańskiej odbędą się wieczorne: slalom równoległy i następnego dnia slalom gigant równoległy (na trasie w obu konkurencjach zobaczymy m.in Karolinę Sztokfisz - brązową medalistkę Mistrzostw Świata juniorów FIS w PGS) Szczegóły tych zawodów na www.pzsnow.com/index.php?mod=aktualnosci&Id_artykulu=171

W niedzielę najlepsi polscy freestylowcy spotkają się w Cichem niedaleko Chochołowa na zawodach w slopestylu - Mistrzostwa Polski Belinea w slopestyle wchodzące w skład cyklu Freestyle Challenge smashed by PLAY).

Program zawodów jest następujący:
Niedziela 16.03.2008 - Ciche
9:15 Odprawa sędziów
9:30 Odprawa organizacyjna
10:00 – 11:00 Treningi
11:00 Zawody
14:00 – 14:45 Finały
15:00 Rozdanie nagród

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Snowboard MDS #53

MDS 53 Travis Rice - „gwiazdorski” wywiad;
Denis Leontiew – objawienie sezonu?
Sprzęt: gadżety, testy, opisy;
SNB szklanym okiem, czyli klasycy fotografii - Yarrek;
Rumunia dla zuchwałych, druga część Projektu 176;
Step by step – nauka trików;
Gniazdo na mękach, czyli dalsza część fizycznych katuszy;
Ratrakomania, czyli freeride w Macedonii;
Szpindl – jak świecka tradycja zobowiązuje;

Ciekawe artykuły

News image

Wywiad z Krzysztofem Traczykiem

Autor poradnika "Snowboard - podstawy freestylu", Mistrz Polski Instruktorów PZS 2009, Wicemistrz Polski Instruktorów PZS 2008 Krzysztof Tra...

Czytaj całość
News image

Carbon

Włókno produkowane w wyniku kontrolowanej pirolizy poliakrylonitrylu i innych polimerów organicznych, składające się prawie wyłącznie z rozc...

Czytaj całość
News image

Najczęściej popełniane błędy

"Wiele razy próbowałem zacząć jeździć na desce. Ale to jest za trudne, przeważnie robiłem sobie krzywdę. Jestem za stary żeby tak się obij...

Czytaj całość
News image

Słownik terminów snowboardowych

A Alpine - jeden z podstawowych stylów jazdy ,charakteryzuje się dużą prędkością i ciętymi skrętami Air - prosty skok (w powietrzu) zarów...

Czytaj całość