Home News News 07/08 Joanna Zając druga w Szwajcarii!

snowboard

Joanna Zając druga w Szwajcarii!
niedziela, 30 marca 2008 16:12

Joanna ZającW rozegranych w Szwajcarii, zawodach Pucharu Europy w konkurencji Half – Pipe, bardzo dobrze spisała się Joanna Zając (KKS Norlys Krynica), zajmując drugie miejsce. – Jestem bardzo zadowolona z tego startu, bo jest to mój najlepszy wynik w karierze, choć pozostaje lekki niedosyt gdyż najwyższy stopień podium był dziś w zasięgu. Niestety lekka podpórka przy lądowaniu jednego z tricków była powodem obniżenia noty za mój przejazd – komentuje Zając.

- Zawody rozegrane zostały w trudnych warunkach pogodowych, w nietypowym, otwarty pipie, co miało wpływ na jazdę zawodników – dodaje trener Kadry Juniorów, Szymon Fabrowicz. Bardzo dobrze spisał się również Michał Ligocki (AZS AWF Katowice), zajmując 5 miejsce. Zawody zwyciężyli Szwajcarka Nadja Purtschert oraz Fin Laari Iikka-Eemeli.

Wyniki kobiet:

1.Nadja Purtschert (Szwajcaria)
2.Joanna Zając (KKS Norlys Krynica)
3.Angele Clavet (Francja)

Wyniki mężczyzn:

1.Laari Iikka-Eemeli (Finlandia)
2.Kim Ho-Joon (Korea południowa)
3.Michael Macho (Austria)

5.Michał Ligocki (AZS AWF Katowice)
30.Jakub Dytkowski (Stricto Bielsko-Biała)
33.Wojciech Wojtyła (KKS Norlys Krynica)
36.Marek Sąsiadek (AZS AWF Katowice)

źródło : PZS

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Snowboard MDS #53

MDS 53 Travis Rice - „gwiazdorski” wywiad;
Denis Leontiew – objawienie sezonu?
Sprzęt: gadżety, testy, opisy;
SNB szklanym okiem, czyli klasycy fotografii - Yarrek;
Rumunia dla zuchwałych, druga część Projektu 176;
Step by step – nauka trików;
Gniazdo na mękach, czyli dalsza część fizycznych katuszy;
Ratrakomania, czyli freeride w Macedonii;
Szpindl – jak świecka tradycja zobowiązuje;

Ciekawe artykuły

News image

Jazda na wyciągu krzesełkowym

Jazda na wyciągu krzesełkowym nie należy do najtrudniejszych. Uważać należy na początku kiedy wsiadamy na krzesełko bo wtedy najbardziej się...

Czytaj całość
News image

Wywiad z Pawłem Cichockim

Paweł- na rozgrzewkę pytanie o to jak było na początku czyli jak zaczęła się Twoja przygoda z deską? Czy mógłbyś po krótce przytoczyć tą hi...

Czytaj całość
News image

Nauka skrętu podstawowego

Po opanowaniu wstawania i upadania, ześlizgiwania się, techniki spadającego liścia przyszedł czas aby przejść do nauki skręcania. Jest to na...

Czytaj całość
News image

Technologia desek Flow

Czytaj całość